אודות

עמותת נגב בר קיימא הוקמה בשנת 1998. במשך שנות קיומה הפכה העמותה לגורם מרכזי בנושאי סביבה בנגב והצליחה ליצוק תוכן חדש לפעילות הסביבתית המקובלת. השינוי אותו מחוללת העמותה ניכר היום ביישובים רבים בנגב וכולל מהפיכה של ממש בהתנהלותן הסביבתית של הרשויות המקומיות, בהנחלת ערכי הסביבה במערכות החינוך ובקרב הקהילות המקומיות. בתעשייה, מובילה העמותה תהליך מאז 2003 בו נפגשים תושבים עם הנהלות המפעלים ומביאים לשינוים במדיניות המפעלים לנושאי הסביבה. העמותה מבצעת מגוון רחב של פעילויות סביבתיות ולאורך זמן, תוך יצירת שיתופי פעולה בין כל הגורמים הרלוונטיים להצלחת הפרויקטים אותם היא מקדמת. השמירה על עיקרון ההדברות והשקיפות הוא ערך מרכזי בפעילותה.


ליוזמת ומקימת העמותה, בלהה גבעון, שנות ניסיון רבות בחינוך ובשמירה על הסביבה, על פעילותה זו, זכתה העמותה ובלהה גבעון המייסדת והעומדת בראשה, לתעודות הכרה והוקרה רבות ביניהן פרס מפעל חיים להגנה על הסביבה שהוענק לה ע"י השר להגנת הסביבה ונשיא המדינה בשנת ה- 60 למדינה , פרס יו"ר הכנסת על פעילותה החינוכית והקהילתית של העמותה לשנת 2009, בשנת 2016 זכתה העמותה באות הנשיא למתנדב על פעילותה למען הסביבה ובשנה זו זכתה בלהה אישית באות הבוגר מטעם אוניברסיטת בן גוריון בנגב על תרומתה לחברה. כמו כן זכתה העמותה באות שקיפות ישראל בשנת 2006 ועוד.


לעמותה ניסיון והצלחה רבה בפרויקטים חינוכיים וקהילתיים בקרב הרשויות בנגב. לעמותה קשרים בינ"ל עם ארגוני סביבה באגן הים התיכון וארצות הבלקן, העמותה חברה באמנת האו"ם למניעת המדבור, באמנה לפיתוח בר קיימא ובאיחוד האירופי המשותף.


מאז הקמתה, פועלת העמותה ללא לאות להנחלת הנושא הסביבתי ביישובי הנגב בחינוך, בקהילות וברשויות המקומית. אין ספק כי פעילותה של עמותת נגב בר- קיימא לאורך השנים, העלתה באופן ניכר את המודעות לנושאי הסביבה בקרב תושבי הנגב. העמותה פעלה ופועלת בגני ילדים, בבתי ספר ובקרב הקהילה כפעילות כוללת ועושה למען חשיפת הנושא הסביבתי בקרב כלל תושבי הנגב ופועלת לקיום משותף בין כלל התושבים בנגב.


איכות הסביבה והחיים משלבת מגוון פעילויות ומחייבת תאום מתמיד בין היבטים חברתיים, כלכליים וסביבתיים בתכנון, פיתוח וניהול פרויקטים תוך הטמעת הנושא בחינוך ובקהילה. חשיבות מרכזית יש לשיתוף התושבים בתהליכים הללו בכדי להוביל לשינוי באורח החיים השגרתי והטמעת אחריות חברתית-סביבתית בקרב האזרחים.


העמותה רואה בחיבור בין כלל המערכות למען מטרת יישום אורח חיים מקיים את לב לבו של התהליך, לפיכך לא ניתן להפריד בין הרשות, הקהילה והחינוך. שלושת הגורמים הללו חייבים להיות משולבים בכל פרויקט סביבתי המתקיים לאורך זמן בהתמדה ובשיתוף הדוק.

בעולם המודרני עיקר האוכלוסייה והפעילות היומיומית והעסקית מתקיימת בישובים עירוניים ולרשויות המקומיות תפקיד חשוב ומרכזי בהובלה של מהפכה אזרחית אמתית למען איכות החיים והסביבה של תושביהן. שינוי זה חייב להיות מבוסס על אינטגרציה של כלל הפעולות העירוניות, לצד שמירה על ייחודיותו ומורשתו של היישוב וצרכיהם המגוונים של כלל תושביו. תהליך זה מחייב מבט מקיף לטווח הרחוק עם חזון רחב והטמעה של עקרונות הקיימות בניהול, בתכנון ובפיתוח העירוני.


התכנון והפיתוח העירוני במהותו נועד לשרת את התושבים ולשם כך יש צורך לפתח מנגנון לשתפם בתהליכי קבלת ההחלטות ויישומם ובלקיחת אחריות על המרחב בו הם חיים באמצעות חינוך והסברה פורמאליים ובלתי פורמאליים, העצמה קהילתית ועוד. ניהול סביבתי, ששם את האדם וצרכיו במרכז, מחייב לפעול לאינטגרציה מתמדת בין היבטים חברתיים, סביבתיים וכלכליים, לפי מודל הקיימות, ובין הגופים השונים הפועלים במערכת העירונית, על מנת להבטיח סביבת חיים בריאה ואיכותית. 

החזון שלנו

ערים וישובים בישראל מבוססים על תכנון, פיתוח וניהול ברי-קיימא. והטמעת מודל הקיימות תוך דגש על שיתוף הציבור בכלל ההיבטים העירוניים של חינוך, תרבות ופנאי, תשתיות, פיתוח כלכלי ועסקי, תיירות ועוד.

עקרונות על

תכנון ועשייה עירונית סביבתית עם ולמען התושבים. 

ערכים של שוויון, שיתוף ויושר לצד יוזמה, יצירתיות ופתיחות כבסיס לעשייה העירונית.

שיתוף הציבור בקבלת ההחלטות וביישומן, מתוך תפיסה של צדק סביבתי והתבססות על ההון האנושי המקומי ויצירת זיקה והזדהות בין הציבור ליישוב.

הכשרה והעצמה של התושבים תוך חיזוק וועדי השכונות ופעילים שכונתיים.

פיתוח בר-קיימא של הישוב המבוסס על תהליכים ישימים ויציבים לאורך זמן, תוך אינטגרציה של כלל התהליכים היישוביים.

ניהול אחראי תוך שקיפות מלאה.

Share by:
נ מ